Je bent, net als wij, helemaal gek van padel. Goed om te horen! Uiteraard hebben wij voor elk niveau en speelstijl het perfecte racket in ons assortiment. Maar welk padelracket past perfect bij jou? Er zijn een aantal specificaties waar je op kunt letten wanneer je een padelracket gaat kopen. We proberen je zo goed mogelijk uit te leggen welk racket het beste bij je past, zodat jij de juiste keuze maakt!

Bekijk hier het gehele aanbod padelrackets

Welk blad voor een padelracket?

Er zijn drie vormen van racketbladen waaruit je kunt kiezen. Je kunt kiezen uit rond, diamant of druppel. De vraag voor jou is: welke vorm padelracket moet ik kiezen? Hieronder leggen we per vorm uit wat de kenmerken zijn.

Rond padelracket

Rackets met een ronde vorm zijn ideaal voor beginners. Ze hebben een gemiddelde tot lage gewichtsbalans, waardoor deze zeer comfortabel en gemakkelijk te gebruiken zijn. Deze padelrackets hebben een ​​grote sweetspot, waardoor je de bal niet precies in het midden van het blad hoeft te raken om toch goede richting aan de bal te geven. De sweetspot ligt wat lager en dus wat dichter bij de grip. Het racket biedt uitstekende controle, maar heeft wel als nadeel dat het smashen met minder kracht gaat. Bekijk hier al onze ronde padelrackets!

Diamant-vormig padelracket

Dit zijn de favoriete rackets van gevorderde en professionele spelers. Het meeste gewicht zit in de top van het racket. De sweetspot van het racket ligt wat hoger en dus wat verder van de grip. Dit geeft meer power. De sweetspot is erg klein. Dit vergt meer techniek en controle om de bal goed weg te leggen. Het racket in diamant vorm is ideaal voor aanvallende spelers. Bekijk hier al onze diamant-vormige padelrackets!

Druppelvormig padelracket

Padelrackets in de vorm van een druppel zijn de meest populaire rackets. Deze zijn geschikt voor een brede groep spelers. Het racket biedt een geweldige mix van kracht en controle zodat je elke bal kunt wegleggen zoals jij wil. Het blad is een mix tussen diamant en rond en het gewicht is gelijkmatig verdeeld over het racket. Doordat de sweetspot zich in het midden van het racket bevindt heb je een zeer gebalanceerd racket. Bekijk hier onze druppelvormige padelrackets!

Welk gewicht voor mijn padelracket?

Het juiste gewicht voor jouw ideale racket is moeilijk te bepalen. Je zult zelf verschillende rackets moeten testen om te ontdekken welk gewicht het beste bij je past, zodat je de rackets ook met elkaar kunt vergelijken. Dat is bij ons uiteraard mogelijk!

Voor een padelracket is het gewicht belangrijk. Lichte rackets zijn vooral ideaal voor beginners (het voorkomt blessures), vrouwen en kinderen. Met een lichter padelracket heb je minder kracht achter de bal maar kan je het racket wel sneller bewegen, waardoor je meer tijd hebt om te reageren. Doordat het racket lichter is, zal je ook minder snel de achterwand raken.

Bij een zwaarder racket is dit juist andersom. Je hebt meer gewicht achter de bal waardoor je de bal harder kan slaan, echter heb je wel meer weerstand waardoor de reactietijd hoger wordt.

Voor mannen ligt het gewicht van een racket vaak tussen de 370 en de 390 gram. Het gewicht van een padelracket voor vrouwen ligt vaak tussen de 350 en de 370 gram. Uiteraard kun je ook voor een lichter of zwaarder racket kiezen, wanneer dit het beste bij je past!

Materiaal Padelracket

Frame

Een racket bestaat uit 2 hoofddelen, te weten het frame en het blad, de kern. Het frame wordt gemaakt van een mix van glasvezel en koolstof en het blad meestal van zacht materiaal (schuim). Glasvezel bij het frame is minder sterk en wordt veelal gebruikt bij goedkopere rackets. Duurdere rackets zijn vaak gemaakt van carbon of grafiet.
Het blad van een racket is dus meestal geproduceerd van zacht materiaal en werkt als een soort katapult, wat erg fijn is voor spelers die de bal hard willen slaan zonder al teveel kracht te gebruiken. EVA is een veel harder materiaal dat meer controle geeft en geschikt is voor spelers die harder willen slaan.

Kern en blad

Een racket is opgebouwd uit een frame, een kern en het uiteindelijke blad. Het gebied waar het racket de bal raakt is erg belangrijk. Padelrackets bestaan uit een inwendige EVA (schokdempend rubber) kern met verschillende behandelingen van verschillende materialen. Elke fabrikant van padelrackets gebruikt speciale technieken. Over het algemeen worden glasvezel, carbon en grafiet hiervoor gebruikt. Deze materialen worden ook voor het inwendige frame ter ondersteuning van de EVA kern gebruikt.

Zo bestaan er diverse soorten materiaal die in de kern worden gebruikt, te weten:

  • Polyethyleen: dit helpt je om elke opname te voelen en je hebt niet veel kracht nodig om snelle opnamen te maken. Omdat je iets meer tijd hebt om in contact te komen met de bal, kun je effecten gemakkelijker toepassen. Het nadeel is dat, omdat het schuim erg veerkrachtig is, je minder kracht zult hebben met smashes.
  • EVA-rubber is hard en minder flexibel. Het is moeilijker om mee te spelen, vooral in de winter wanneer de ballen zwaarder zijn. Bij hoge snelheidswedstrijden zijn rackets met EVA-kernen echter ideaal. Er zijn spelers die spelen met hard schuim in de zomer en zacht schuim in de winter. EVA-kernen zijn duurzamer dan die van polyethyleen.
  • De laatste tijd hebben sommige fabrikanten een derde type kern (polyethyleen) ontwikkeld dat zowel EVA als FOAM combineert. Deze hybride is een zacht rubber met een veel langere duurzaamheid, gemaakt van een kernschuim omringd door een uitwendig EVA-rubber.

Grip

Padelrackets kennen in tegenstelling tot tennisrackets geen verschillende gripmaten. Vind je de grip te dun, dan zou je er een of meerdere overgrips om kunnen draaien. Het is belangrijk om de overgrip regelmatig te vervangen, want als je handen zweten, zal je grip snel verslechteren en zul je minder controle hebben als je de bal raakt. Klik hier voor de collectie padelgrips.

Blessures zoals een tenniselleboog kun je voorkomen door te zorgen dat je niet hard in het racket hoeft te knijpen. Let dus op de dikte van je grip!

Heb je nog vragen?

Dit is alle informatie die je nodig hebt! Hier zoek je eenvoudig jouw padelracket uit op onze site!