Naast het plezier en de zin om een potje padel te spelen, heb je natuurlijk je materialen nodig. Maar wat heb je nodig voor een potje padel? De volgende materialen zijn van essentieel belang voor een potje padel. 

Het padelracket

Het racket is je belangrijkste gereedschap. Met je handen wordt het immers lastig padellen… Padelrackets lijken in principe allemaal op elkaar. Het bestaat uit een handvat (grip), frame en het blad. Elk onderdeel kan van een ander materiaal zijn, wat weer van invloed is op je spel. Ben jij benieuwd welk racket het beste bij je past? Of wil je meer informatie lezen over het kiezen van jouw ideale racket? Klik dan hier voor tips! Ben je nieuwsgierig naar welke wij rackets wij in ons assortiment hebben, ga dan nu naar ons assortiment aan padel rackets!

De ballen

Zonder ballen is padel spelen niks aan 😉. Op het eerste gezicht verschilt de padelbal niet van een tennisbal. Ze zijn ongeveer even groot en ook qua gewicht verschilt het niet veel. Het grote verschil zit ‘m in de manier van stuiteren. Het materiaal en de vulling van de padelbal zijn anders, waardoor de druk lager is. Een padelbal heeft minder snelheid dan een tennisbal. Bekijk hier onze collectie padelballen!

De schoenen

Voor padel kan je in principe dezelfde schoenen gebruiken als voor tennis. Ons advies is om een stevige schoen te nemen, die wat lichter van gewicht is. Dit zit ‘m in het volgende: bij tennis maak je vooral veel zijwaartse bewegingen en speelt het spel zich vooral achter in het veld af. Padel is een erg dynamische sport en gebruik je veelal het hele speelveld. Een lichtgewicht schoen maakt jou wendbaarder. Het is wel belangrijk dat er goed profiel op de zool zit. Kies jouw beste padel schoen hier!

De kleding

Kleding moet comfortabel zitten. Het moet je vooral de ruimte geven om te bewegen. Kies bijvoorbeeld voor een shirt of tanktop die niet te strak zit. Een broek of rokje met zakken is aan te raden. Kleding gemaakt van dri-fit materiaal drijft het zweet sneller af. Zo blijft je kleding langer droog en dus ook minder zwaar. Klik hier om naar kleding te gaan.

De tas

Heb je alle spullen, maar nog geen tas? Geen probleem. Er zijn voor padel ook speciale tassen. Van compacte backpacks tot aan de grote padeltas, voor elke speler het juiste formaat. Hoe groter de tas, hoe meer spullen je er in kwijt kan. Bekijk hier ons assortiment aan tassen.