De juiste schoenen zijn bij iedere sport belangrijk. Zo ook bij padel. Wanneer je niet de juiste schoenen draagt, kunnen er blessures ontstaan. Wanneer je padel schoenen wilt gaan kopen is het belangrijk om op een aantal punten te letten.

Stabiliteit

Padel schoenen moeten voorkomen dat je voeten te veel naar binnen of naar buiten kantelen. De hielkap vormt zich om de hiel heen. De hielkap moet stevig zijn. Omdat je veel voorwaarts en achterwaarts beweegt zit de stevigheid van de padelschoen bij de brug, in het midden van de zool. 

Shokabsorptie

Bij padel ren en vlieg je over de hele baan heen. Het is belangrijk dat de zool hierbij de klappen opvangt. Kijk dus goed of er speciale demping in de zool zit die de schokken absorberen.

Comfort

De schoen moet fijn zitten. Hierbij mag hij niet te soepel of juist te stug zijn. beide kunnen de bewegingen beperken waardoor klachten kunnen ontstaan aan de voeten of benen. De maat en breedte van de schoen is ook belangrijk.

 

Tip: wanneer je gaat passen, probeer dan een maatje groter. Omdat je veel wendt en keert, schuift je voet altijd een beetje in de schoen. Wanneer je te krappe schoenen hebt, is je kans op blessures een stuk groter. Dit geldt natuurlijk ook voor te grote schoenen.

Zool

De zool van de schoen heeft alle invloed op de grip die je hebt op de baan. Wij raden je aan een schoen te nemen met een visgraatzool. De visgraatzool heeft diepe zigzaglijnen onder de zool zitten. De diepe lijnen zorgen voor veel grip op de baan. Dit is nodig zodat je niet onnodig veel over de baan glijdt.

 

Vervang je padel schoenen op tijd

Wat bij iedere sportschoenen het allerbelangrijkste is, is dat ze tijdig vervangen worden. Wacht niet tot de schoenen te veel zijn versleten. Doordat de schoenen veelvuldig gebruikt worden, wordt de zool dunner. Hierdoor is de demping naar de gewrichten ook minder geworden. Wanneer je te lang op versleten schoenen blijft rondlopen, kan dit zorgen voor pijnlijke gewrichten. Zorg dus tijdig voor vervangende schoenen. Voorkomen is makkelijker dan genezen!

Padelschoen vs. tennisschoen

We krijgen vaak de vraag of je met een tennisschoen ook kunt padellen. Uiteraard kan dat! De meeste tennisschoenen hebben net als de padelschoen een visgraat zool, waardoor je meer grip op de baan hebt. Het verschil tussen een tennisschoen en een padelschoen zit hem vooral in de stevigheid. Bij een tennisschoen zit de stabiliteit wat meer bij de hak, omdat je met tennis meer van links naar rechts beweegt. Bij een padelschoen zit de stabiliteit wat meer bij de brug, in het midden van de zool. Bij padel beweeg je voornamelijk van voor naar achter. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van zwakke enkels, kun je ervoor kiezen om een tennisschoen aan te schaffen, omdat de stevigheid bij je hiel zit.

De perfecte padel schoen voor jou

Bij Padeldistrict hebben wij een ruim aanbod aan padelschoenen van verschillende merken, in verschillende maten en voor verschillende doelgroepen. Maak een keuze tussen schoenen voor dames, heren of junioren, kies je schoenmaat en geef aan welk bedrag jij kunt uitgeven. Met behulp van onze filters kun jij gemakkelijk de juiste padelschoen voor jouw niveau, situatie én outfit kiezen!

 

Tip: Het is belangrijk een schoen te nemen die het best bij je past. Wanneer je voor het eerst padelschoenen gaat kopen is, raden we je aan langs te komen om te passen. Wij geven je advies op maat, zodat jij met de juiste schoenen de deur uitloopt!

Bekijk hier onze volledige padelschoenen collectie!