Een padelracket is kwetsbaar. De materialen die gebruikt worden zijn over het algemeen sterk en licht van gewicht, maar een onjuist gebruik van het racket kan leiden tot beschadigingen en/of defecten. Lees hier meer over hoe jij jouw padelracket zo goed mogelijk beschermt.

Het racket

  • Probeer contact met de wanden en de grond te vermijden. Eén keer de wanden of de grond raken kan al voor problemen met het racket zorgen. 
  • Pak geen ballen op met je racket. Met je racket op de bal slaan is erg slecht voor de kern van het blad. De kans op scheuren is enorm groot. Ook verliest het foam demping.
  • Vermijd contact met delen van je lichaam. Sla dus niet tegen lichaamsdelen zoals je hand, hak, elleboog of knie aan met je racket. Hierdoor kunnen er scheuren in het blad ontstaan en wordt de demping van het foam minder.
  • Zelfs een onschuldige ‘high five’ met het racket tegen het racket van je medespeler kan al voor een defect aan het frame of blad zorgen.

Frame bescherming

De glazenwanden, gaas en grond raken veelvuldig het frame van het racket. Op de meeste rackets zit een framebeschermer, of er is een framebeschermer geïntegreerd in het frame. Deze beschermt je racket tegen krassen en eventuele scheuren in het blad. Maar de beschermer voorkomt het niet altijd. Wees daarom voorzichtig met slagen tegen het gaas, de wand en de grond. Zelfs een onschuldige ‘high five’ met het racket tegen het racket van je medespeler kan al voor een defect zorgen.
Ben je op zoek naar een framebeschermer? Klik dan hier!

Vochtigheid

Is je padelracket nat geworden? Maak hem dan eerst droog voordat je hem opbergt. Het vocht kan namelijk in je racket trekken.

Opbergen

Bewaar je padelracket op een droge en donkere plek. Houd het racket zo min mogelijk in de zon. Een padeltas kan hierbij van toepassing zijn. Bekijk hier onze collectie padeltassen!