Een padel racket is kwetsbaar. De materialen die gebruikt worden zijn over het algemeen sterk en licht van gewicht, maar het (onjuist) gebruik van het racket kan leiden tot beschadigingen en/of defecten. Lees hier meer over hoe jij jouw padel racket zo goed mogelijk beschermt.

Het racket

  • Probeer contact met de wanden en de grond te vermijden. Eén keer de wanden of de grond raken kan al voor problemen met het racket zorgen. 
  • Pak geen ballen op met je racket. Met je racket op de bal slaan is erg slecht voor de kern van het blad. De kans op scheuren is enorm groot. Ook verliest het foam demping.
  • Vermijd contact met delen van je lichaam. Sla dus niet tegen lichaamsdelen zoals je hand, hak, elleboog of knie aan met je racket. Hierdoor kunnen er scheuren in het blad ontstaan en wordt de demping van het foam minder.
  • Zelfs een onschuldige ‘high five’ met het racket tegen het racket van je medespeler kan al voor een defect aan het frame of blad zorgen.

Frame bescherming

De glazenwanden, gaas en grond raken veelvuldig het frame van het racket. Op de meeste rackets zit een framebeschermer, of er is een framebeschermer geïntegreerd in het frame. Deze beschermt je racket tegen krassen en eventuele scheuren in het blad. Maar de beschermer voorkomt het niet altijd. Wees daarom voorzichtig met slagen tegen het gaas, de wand en de grond. Zelfs een onschuldige ‘high five’ met het racket tegen het racket van je medespeler kan al voor een defect zorgen.
Ben je op zoek naar een framebeschermer? Klik dan hier!

Vochtigheid

Is je padel racket nat geworden? Maak hem dan eerst droog voordat je hem opbergt. Het vocht kan namelijk in je racket trekken.

Grip vervangen

Een overgrip zorgt er niet alleen voor dat het racket beter in de hand ligt, Het zorgt er ook voor dat het racket niet in of uit je hand glijdt. De meeste padelgrips zijn vochtabsorberend en 'plakken' een beetje. Ook dit wordt naarmate de grip er langer omheen zit, minder. Vervang dus tijdig jouw (over)grip. 
Alvast een nieuwe overgrip kopen? Kijk hier!

Opbergen

Bewaar je padel racket op een droge en donkere plek. Houd het racket zo min mogelijk in de zon. Een padeltas kan hierbij van toepassing zijn. Bekijk hier onze collectie padeltassen!

Levensduur

Hoe meer je speelt, hoe sneller de speelbaarheid van je racket verminderd. De materialen die gebruikt worden voor een padel racket zijn sterk en licht van gewicht, maar vergeet niet dat het spel een enorme impact heeft op je racket. De hoeveelheid ballen die je slaat, het (onbedoeld) raken van het glas, het hekwerk en zelfs het tikken tegen een lichaamdeel of het racket van je partner... het zorgt er allemaal voor dat de speelbaarheid van het racket minder wordt. Ook de weersomstandigheden spelen hierbij een rol.

Wist je dat een padel racket een gemiddelde levensduur heeft van acht maanden? 
Ben je toe aan een nieuw racket? Bekijk dan hier onze collectie padelrackets.