Het juiste gewicht voor jouw ideale padel racket is moeilijk te bepalen. Je zult zelf verschillende rackets moeten testen om te ontdekken welk gewicht het beste bij je past, zodat je de rackets ook met elkaar kunt vergelijken. We bieden het testen van rackets als offline service aan voor klanten uit onze regio en voor leden van samenwerkende padelverenigingen.
 

Het verschil tussen een licht en zwaarder racket

Voor een padelracket is het gewicht belangrijk. Lichte rackets zijn vooral ideaal voor beginners (het voorkomt blessures), vrouwen en kinderen. Spelers met armproblemen adviseren wij ook een lichter racket aan. Met een lichter padelracket heb je minder kracht achter de bal maar kan je het racket wel sneller bewegen, waardoor je meer tijd hebt om te reageren. 

Bij een zwaarder racket is dit juist andersom. Je hebt meer gewicht achter de bal waardoor je meer power in je slagen hebt, echter heb je wel meer weerstand waardoor de reactietijd hoger wordt.

De balans van een racket heeft invloed

De balans van een racket bepaalt ook of een racket lichter of zwaarder aanvoelt. Een racket van 345 gram met een hoge balans, kan zwaarder aanvoelen dan een racket van 370 gram met een balans in het midden.

In de regel hebben ronde padelrackets de balans in het midden of bij het handvat. Hierdoor heb je meer controle in je slagen en lever je wat aan power in. De rackets voelen over het algemeen wat lichter aan.

Druppel- of diamantvormige racket hebben vaak een hoge balans, het gewicht zit in de top van het racket. Deze rackets voelen zwaarder aan. Het voordeel van een hoge balans is dat je meer power uit je racket haalt. Vooral voor aanvallende spelers die veel bovenhandse slagen spelen, is dat heel handig.

Het juiste gewicht voor mannen en vrouwen

Voor mannen ligt het gewicht van een racket vaak tussen boven de 370 gram. Het gewicht van een padel racket voor vrouwen ligt vaak tussen de 350 en de 370 gram. Dit wil overigens niet zeggen dat vrouwen niet met een zwaarder racket kunnen padellen, of mannen met een lichter racket. Uiteindelijk gaat het vooral om je gevoel en je speelstijl.