De zomer staat voor de deur! Dat betekent dat het warmer wordt en dat de zon steeds feller gaat schijnen. Terwijl je je energie op het veld loslaat, is het belangrijk om de juiste maatregelen te treffen om jezelf te beschermen tegen de zon en de hitte. In dit blogartikel zullen we enkele essentiële tips delen over zonbescherming en hoe je koel blijft tijdens het padellen. Zo geniet je ook in de zomer van een lekkere pot padel. 

Goed insmeren 

Het is cruciaal om jezelf goed in te smeren met zonnebrandcrème voordat je de baan op gaat. Vooral je gezicht, armen en benen worden veelal blootgesteld aan de zon. Vergeet niet om ook je oren, nek en handen niet over te slaan. Herhaal het aanbrengen van zonnebrandcrème elke twee uur, vooral als je veel zweet. 

Beschermende kleding  

Het dragen van de juiste kleding is een goede manier om je huid te beschermen tegen de zon. Kies voor lichte, ademende materialen die je huid bedekken, zoals een korte broek en een T-shirt. Ook is het verstandig een pet te dragen wanneer je in de volle zon gaat spelen. Vooral op de tijden wanneer de zon het felst is. 

Drink veel water 

Tijdens het padellen zul je veel zweten, waardoor je lichaam vocht verliest. Het is essentieel om gehydrateerd te blijven om uitdroging te voorkomen. Zorg ervoor dat je vóór, tijdens en na het spelen regelmatig water drinkt. Het is ook een goed idee om isotone sportdranken te overwegen om elektrolyten aan te vullen. 

Zoek de schaduw op

Hoewel padelbanen vaak in de open lucht liggen, is het vast mogelijk om schaduwrijke plekken te vinden in de buurt van de baan. Probeer zoveel mogelijk tijd in de schaduw door te brengen tijdens rustmomenten tussen de games door. Dit helpt je lichaamstemperatuur op peil te houden en voorkomt oververhitting. 

Vermijd de volle zon 

Als de hitte ondraaglijk is, overweeg dan om je wedstrijdjes of trainingen naar koelere tijden van de dag te verplaatsen, zoals 's ochtends vroeg of laat in de avond. Vermijd de heetste uren van de dag, wanneer de zon op zijn felst is. 

Luister naar je lichaam  

Het is erg belangrijk om naar je lichaam te luisteren tijdens het padellen. Als je tekenen van oververhitting, duizeligheid, vermoeidheid of uitputting ervaart, neem dan onmiddellijk een pauze en zoek verkoeling. Forceer jezelf niet om door te spelen als je je niet goed voelt.