Speel je vaak padel, dan zul je merken dat je gripje na verloop van tijd slijt. Het is belangrijk om hem tijdig te vervangen, zo voorkom je blessures en houd je meer controle over het racket. Lees hier wanneer je je gripjes moet vervangen.

De basisgrip

De grip van je padelracket, ook wel basisgrip genoemd, is het eerste laagje om het handvat van je racket. Deze grip is verantwoordelijk voor het creëren van de initiële oppervlaktelaag waar je je handen omheen plaatst.De basisgrip gaat langer mee dan je overgrip, maar ook deze moet af en toe worden vervangen. Als je merkt dat de basisgrip begint te slijten, scheuren vertoont of zijn oorspronkelijke textuur verliest, is het tijd om hem te vervangen. Hoe vaak dit nodig is, hangt er maar net vanaf hoe vaak je padelt, maar ook van hoeveel laagjes overgrip je gebruikt. Hoe meer overgrips je om je racket hebt, hoe minder vaak je de basisgrip hoeft te vervangen.

De overgrip

De overgrip is een dunne, meestal stroeve laag die je over je basisgrip aanbrengt. Overgrips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en diktes, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou past. Welke dikte je nodig hebt, hangt af van je persoonlijke voorkeur, maar ook van de grootte van je hand. Daarnaast kun je meerdere lagen aanbrengen om een dikkere grip te krijgen, wanneer dit voor jou prettiger speelt.

Als de overgrip begint te slijten, verliest deze zijn stroefheid en comfort, waardoor je minder grip en precisie hebt. Daarom is het belangrijk om de overgrip iedere paar maanden te vervangen. Houdt als vuistregel vast, dat als je 1 uur per week speelt, je de overgrip gemiddeld 1 keer per jaar moet vervangen, dus hoe vaker je per week speelt, hoe vaker je de overgrip moet vervangen.

Voorkom blessures

Het is niet alleen comfortabeler om je gripje regelmatig te vervangen, maar daarnaast voorkom je ook blessures. Als de grip gladder wordt, moet je namelijk harder knijpen om je padelracket vast te houden. Dit kan extra spanning op je handen en onderarmen veroorzaken, wat weer kan leiden tot een tenniselleboog of andere blessures. Ook krijg je sneller last van blaren aan je handen als je grip slijt.

Voorkom dit door je (over)grip op tijd te vervangen. Het is een kleine moeite, maar verhoogt je speelplezier enorm! Bekijk hier al onze (over)grips